Turku

Vietin kesäkuun ensimmäisen viikonlopun Turussa. Sinne minut vei intohimoni lentokoneisiin ja ilmailuun. Katukuvauksen kannalta viikonloppuun liittyi kaksi asiaa: Turusta kaikki alkoi ja tämä olisi viime syksyn jälkeen ensimmäinen Helsingin ulkopuolelle suuntautunut reissu, jossa olisi mahdollisuus todella harrastaa katukuvausta.

Vietin kesällä 2014 viikonlopun Turussa. Katukuvaaminen oli alkanut kiinnostaa todella kevään ja alkukesän aikana. Turussa sitten lauantai-iltana lähtiessämme etsimään ruokapaikkaa, päätin ottaa kameran kantoon ja kokeilla miten katukuvaus onnistuisi. Tuon illan aikana otin ensimmäiset oikeat katukuvani digijärkkärillä, ja huomasin nopeasti pitäväni hommasta.

Ensimmäisiä Turussa kesällä 2014 otettuja katukuvia
Ensimmäisiä Turussa kesällä 2014 otettuja katukuvia

Olin jo ennen Turun reissua kiinnostunut asiasta siinä määrin, että olin tarjonnut Ebayssa Canonet-kamerasta. Kohteen sulkeutuminen sattui samalle lauantai-illalle kun olimme Turussa. Kauppatorin reunalla seurasin miten joku toinen huusi Ebaylle tyypilliseen tapaan kohteen nenäni edestä viimeisellä sekunnilla. Seuraavalla viikolla ostin sitten Canonet-kameran Ranskasta, joka vaihtui pian Suomessa toiseen mustarunkoiseen yksilöön (joka on hyvinkin tuttu tästä blogista).

Pakkasin kesäkuun alussa Turkuun lähtiessäni digikameroiden joukkoon myös Canonetin, aikomuksena harrastaa katukuvausta iltaisin. Reissusta ei jäänyt mitään muuta kuin suuria odotuksia. Aamusta iltaaan lentokentällä seisoskelu ja lentonäytöksen dokumentominen käy oikeasti työstä.

Lähdin perjantaiaamuna Turkuun muutaman tunnin yöunilla, ja seitsemän lentokentällä vietetyn tunnin jälkeen, en jaksanut muuta kuin hakea pitsan hotellihuoneeseen ja käydä päivän lentokonevalokuvat läpi. Lauantaina kävin syömässä jollain puolella jokea, ja tein lyhyen kävelylenkin keskustassa. En tiedä johtuiko katujen tyhjyys epävakaisesta säästä, mutta vastaan ei tullut mitään mikä olisi pakottanut ottamaan valokuvan. Hotellihuoneen pehmeä sänky tuntui houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Katukuvaamisen suhteen Turun reissu oli pyöreä nolla, mutta aina voi oppia. Tämän reissu oppi oli selvästi se, että lähtiessä tuttujen paikkojen ulkopuolelle, kannattaa käyttää hetki suunnitteluun. Päämäärätön vaeltelu ei välttämättä ole tehokkain tapa toimia vieraassa ympäristössä. Pieni ennakkosuunnittelu helpottaa elämää.

Lopuksi vielä lupaus toukokuun galleriasta, filmit on kehitetty, galleria tulee heti kun skannaukset ja kuvankäsittelyt on tehty.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *