Tammikuun galleria

Tammikuun galleria löytyy nyt portfoliosta.

Tammikuun tarina jatkaa parin viime kuukauden linjaa. Pimeää ja harmaata, vähän kuvauspäiviä. Onnistuin järjestämään tammikuussa muutaman kerran kuvausaikaa päivälle, ja tulokset olivat heti parempi kuin satunnaiset työmatkoilla kuvatut ruudut.

Mustavalkofilmejä ei päätynyt kehitykseen tammikuussa kuin kolme kappaletta. Tähän on useampi syy. Katukuvaus filmille on luonteeltaan kovin rauhallista puuhaa, jossa ei ruutuja kerry sarjatulella. Toiseksi, olen kanniskellut nyt mukanani myös värifilmillä ladattua kameraa. Osa kuvista on siis päätynyt värifilmille. Värifilmien kehittämisessä on turvauduttava liikkeisiin, palataan värikuviin joskus tulevaisuudessa. Lisäksi aikaa meni tammikuussa kaikenlaisiin kamerakikkailuihin, jotka olivat kyllä opettavaisia, mutta niistä ei jää paljoa jälkipolville esiteltävää.

Löysin tammikuussa yhden uuden kiinnostavan kuvauskohteenkin: juoksijat. Katukuvaajan kannattaa roikkua paikoilla joissa liikkuu ja joihin kerääntyy paljon ihmisiä. Pysäkit, junalaiturit jne. ovat otollisia kuvauspaikkoja. Kun huomaa bussin/junan/raitiovaunun olevan lähdössä nenän edestä, unohtaa, että se seuraava liikenneväline on tullut Suomessakin jo reilun 100 vuoden ajan. Silloin laitetaan juoksuksi. Galleriasta löytyy pari kuvaa joihin on tallennettu ihmisten kiire.

Edellisessä postauksessa kerroin Porvoossa tapahtuneesta kaatumisesta. Kaatumisen loppuhinta oli reilu sata euroa. Canonet saatiin kuntoon pikkurahalla, kameraa koristaa nyt pari uutta arpea. Laukussa olleesta uudesta kamerasta hajosi osa, uusi osa löytyi suomalaisesta käytettyjä kameroita ja tarvikkeita myyvästä firmasta. Kalusto on taas kunnossa, nyt vain odottelemaan aurinkoisia kevätpäiviä.

Jotain sanottavaa galleriasta tai blogista? Kommentointimahdollisuus löytyy tuosta alta. Rohkeasti vain viestiä tulemaan!

Arkistot

4 Comments

 1. 23.2.2015
  Reply

  Hyviä kuvia! En ole itse hirveästi harrastanut katukuvausta, mutta sitä voisi joskus kokeilla. Helsingissä löytyy varmaan eniten tilanteita katukuvaukseen.

  • Juha
   24.2.2015
   Reply

   Kiitos! Helsinki lienee paras paikka tilannekuvaukseen väkimääränsä takia. Mutta eiköhän muistakin suurista kaupungeista löydy tilanteita riittävästi. Kävin vilkaisemassa mielenkiintoista blogiasi. Huomasin, että olet hankkinut viime kesänä Mamiya 645:n. Millaisia kokemuksia?

 2. 26.2.2015
  Reply

  Melko iso ja painava, mutta muuten ihan mukava. Etsinkuva on selkeä ja kirkas, mutta kaipaisin ehkä etsimen, joka näyttäisi myös valotusajat numeroarvoina. Nyt siinä on sellainen etsin, jonka valotusmittari ilmoittaa erivärisillä valoilla mihin suuntaan valotusaikaa tulisi säätää. Automaattinen valotus tietysti toimii myös siinä ja kameran mukana tuli myös kuiluetsin. Kuiluetsimen käyttö onkin jo aika hankalaa kun en ole tottunut siihen. Haluaisin myös filminsiirtokammen, sillä moottori pitää melkoisen rääkäisyn aina kuvaa otettaessa (ja se myös painaa, sillä sisällä on 8 AA-paristoa). Olen vasta kuvannut muutamia rullia, joten ihan rutiinia tuon käyttö ei vielä ole. 🙂

 3. Juha
  27.2.2015
  Reply

  Iso ja painava se tosiaan on. Ostin itse tuollaisen reilu kuukausi takaperin, ja olen sillä kuvannut kaksi rulla (toisen Porvoon kaatumisen jälkeen testimielessä). Minulla ei ole kuin kuiluetsin, minusta se sopii katukuvauksen paremmin, kameran saa pidettyä huomaamattomasti rinnan päällä. Odottelen tällä hetkellä kunnollista hihnaa saapuvaksi, että pääsen kokeilemaaan kameraaa kunnolla. Todennäköisesti palaan kokemuksiin blogimerkinnän muodossa myöhemmin…

  Filminsiirtokampia näkyy silloin tällöin myynnissä Ebayssa. Omassa kamerassani ei ole kahvaa, vaan tuo kampi. Jälleen, katukuvauksessa kuiluetsimen kanssa kampi tuntuu mukavammalta vaihtoehdolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *