Syysaurinkoa

Päivisin leipätyön ääressä ahertava katukuvaaja huolestuu syksyn edetessä valon määrän vähenemisestä. Kun työpäivä on suoritettu, alkaa olemaan jo hämärä, muutamien viikkojen kuluttua pimeää.

Tänään perjantaina valo kuitenkin riittää! Keskusta kylpee iltapäivästä auringonvalossa. Matalalta paistavan syysauringon valo tunkeutuu rakennusten väleihin, luoden mahtavia varjoja.

Kävelin rautatieasemalta valoa jahdaten kohti Kamppia. Narinkkatorin kulmalta Salomonkatua ylös suoraan aurinkoa vastaan. Aurinkolaiseille olisi ollut käyttöä, mutta ne eivät kuulu kuvausvarustukseen.

Pysähdyin Tennispalatsin eteen. Nautin nyt tässä syysauringosta joka lämmittää mukavasti. Ihmiset kiirehtivät ympärilläni perjantaikiireisinä kuka minnekin. Katukuvaajan pitäisi pysyä koko ajan liikkeessä, ja olla valppaana bongaamaassa kuvaustilanteita. Mutta ehkä joskus voi ottaa rennosti, nauttia auringosta ja antaa ihmisten kulkea ohi. Kamera on tarkennettu n. kolmeen metriin siltä varalta, että jotain mielenkiintoista kulkee ohi.

Ja jotain kaikkea mielenkiintoista on kulkenut kameran edestä, mutta palataan kuviin lokakuun galleriassa. Pyrin kokoamaaan joka kuukaudesta oman gallerian portfolioon.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *