Syksy saapui Helsinkiin

Yli 10 asteen pudotus lämpötilassa yhden vuorokauden aikana on kovaa leikkiä jopa suomalaiseen ilmastoon tottuneelle. Syksy saapui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsinkiin kertarysäyksellä.

Syksyn alkamisen lisäksi tiistaille ajoittui myös JHL:n lakko, jolla vastustettiin Helsingin kaupungin suunnitelmia liikelaitoksien yhtiöittämisestä. Iltapäivälehdisto revitteli ennen lakkoa miten lapset jäävät ilman ruokaa ja vanhukset lähes heitteille. Katukuvaajan näkökulmasta mielenkiintoisempaa oli metro- ja raitiotievaunuliikenteen pysähtyminen. Odotettavissa olisi siis kaikenlaisia liikennehässäköitä. Oman mausteensa päivää toi vielä ”Helsingin Yliopiston tiloissa toimiva A-anarkistiryhmä”, joka uhkasi pysäyttää metroliikennettä korvaavan bussiliikenteen.

Odotukset olivat siis korkealla suunnatessani kamera ranteessa roikkuen ja takinkaulukset pystyssä kohti Helsingin keskustaa. Pettymys. Aluksikin keskustassa ei ollut ketään. Kello kävi jo iltapäivää, joten aamuruuhkat olivat takana, ja muutamat anarkistitkin raahattu Kisahallille. Ilmeisesti varoitukset liikenneongelmista oli otettu todesta, ja monet olivat jääneet kotiin.

Toinen pettymys oli valo. Tasaisen harmaa pilvikatto tarjosi tasaista valoa, liian tasaista dramaattisiin mustavalko-otoksiin. Puolityhjillä kaduilla vaeltelu ei juuri tuottanut tulosta, edes kova puuskittainen tuuli ei tuonut kuvaustilanteita kameran eteen. Se ainoakin kilpistyi vastaantulijan ehtiessä irrottaa otteensa kirkuvan punaisesta lippalakistaan ennen saapumista sopivalle etäisyydelle esitarkennetusta kamerasta.

Muutaman tunnin kävelystä ei jäänyt käteen kuin pari kuvaa, ja kylmät sormet. Pitää käydä ostamassa enstilassa kynsikkäät, että metallirunkoista kameraa on miellyttävämpi käsitellä ulkona.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *