Sekalaista

Ei mitään johtoajatusta tähän blogimerkintään, tajunnanvirtaa ajankohtaisista asioista.

Muistiinpanot. Vaihdoin aamulla filmin Nikoniin. Kamerassa ollut filmi sisältää paria ruutua lukuunottamatta kesäkuun kuvia. Tarkoitus olisi kehittää kesäkuun filmit viikonloppuna. Tai siis filmi. Olen lähes satavarma, että kesäkuussa kuvasin myös toisen filmin Nikonilla. Mutta jääkaapissa ei ole yhtään kuvattu Tmax-filmiä, ja pikaisella etsimisellä sellaista ei lötynyt laukustakaan. Pitää ottaa vakavaan harkintaan jonkinlaisten kuvausmuistiinpanojen tekeminen. Merkitä edes ylös milloin kuvaa filmin, ja ehkä parilla sanalla kuvauspaikka yms. Tällä hetkellä merkitsen negatiivien arkistointilehteen kuvauskaupungin ja kuukauden milloin kuvat on otettu.

Värikuvaus. Heitin tänään töiden jälkeen kehitykseen kasan värinegatiivifilmejä. Värifilmillä varustettu kamera on kulkenut mukana satunnaisesti, olen kaivanut sen esiin kun on tullut tunne, että on pakko ottaa värikuva. Katukuvaus on minulle edelleen mustavalkoista, värifilmiä kuvataan tilanteen mukaan. En osaa yhtään sanoa mitä filmeiltä löytyy. Tiedän hyvin millaista jälken Canon T70 ja 1.8 50mm tekevät, olen tällä yhdistelmällä kuvannut aikoinaan paljon. Mutta miten se toimii katukuvauksessa? Jos filmeiltä löytyy mitään järkevää, voi olla, että portfolioon tulee oma osastonsa värikuville, mutta kuukausigalleriat ovat jatkossakin mustavalkoisia.

Filmitilaus. Aamulla kun kaivelin jääkaapista värifilmejä kehitykseen, huomasin, että mustavalkofilmit ovat loppu. Tai on siellä Rollei RPX 400 -filmiä, mutta ne ovat lähinnä varmuusvarastona. Kuvasin viime syksynä yhden Rollei-filmin. En ollut oikein tyytyväinen lopputulokseen, mikä saattaa osaltaan johtua myös kehityksestä. Käyttämilläni kemioilla Rollein kehitysaika on peräti 12 minuuttia. Olenkin päättänyt kehityttää ainakin toistaiseksi Rolleit liikkeessä, lopputuloksesta huolimatta. Filmitilaus lähti Saksaan, pian on taas Tmaxia kaapissa. Filmin tilaaminen tulee halvemmaksi Saksasta kun ostaa isomman erän. Mielelläni toki ostaisin filmit Suomesta, mutta hinta… Suomessa markkina on pieni, mutta silti saattaisi olla tilausta filmikuvaukseen keskittyvälle toimijalle jolta saisi kohtuuhintaista kehityspalvelua ja filmejä?

Kesäloma. Lomat painavat vähitellen päälle. Loma on täynnä ohjelmaa, kokonaisia kuvauspäiviä ei varmaan tule montaa. Loma tosin tarjoaa mahdollisuuden kokeilla katukuvausta ulkomailla lyhyellä Viron matkalla. Tampereella järjestetään 1.8.2015 Photowalk Tampere 2015 -tapahtuma. Se on vakavassa harkinnassa, olisi mielenkiintoista kokeilla omia taitoja annettujen aiheiden ja tavoitteiden suhteen.

 

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *