V****!

Rauhoitun heti tuon otsikon kirjoittamisen jälkeen sen verran, että pahoittelen otisikkoa. Joskus pitää bloggaajan vain päästellä höyryjä ulos.

Päätin lähteä viime lauantaina kuvausreissulle Porvooseen. Säätiedotus lupaili mukavaa talvisäätä, ja flunssa alkoi olla voitettu. Mikäpä siis mukavampi tapa viettää talvilauantai kuin vaellella Porvoon vanhan kaupungin katuja kameran kanssa.

Olen Porvoossa käynyt aiemminkin, mutta tämä taisi olla ensimmäinen talviaikaan ajoittunut vierailu. Talvinen Porvoo yllätti minut parillakin tapaa. Ymmärrän kyllä, että vanhan kaupungin nupukivetyt kadut ovat varmasti haastavia talvikunnossapidolle. Kyllä se vaatiikin jonkinlaista ammattitaitoa saada kaduista sellaisia jäärännejä kuin ne viime viikonloppuna olivat. Turistin havaintojen mukaan porvoolaiset ajavat vain ja ainoastaan pakettiautoilla. Tai ainakaan muunlaisia ajoneuvoja ei vanhan kaupungin kaduilla tullut vastaan.

Nämä pakettiautokuljettajat ajelivat isännän ottein ja ilmeisesti myös oikeudella pitkin näitä jäärännejä. Pahaa teki katsella kun espanjaa puhunut turistiporukka käveli sellaisessa paikassa katua, että jos kulman takaa olisi tullut paku, ei sitä kuuluisaa kissaa olisi ehtinyt sanoa… Puhtaasti turistin näkökulmasta ihmettelen etteikö vanhasta kaupungista voisi sulkea edes osaa katuja, edes talvella ajoneuvoliikenteeltä? Se pakuralli jääränneissä on sekä epämiellyttävää, että vaarallista.

Mutta ei tuo otsikko liity porvoolaisiin pakettiautoihin. Ihmisiä oli liikkeellä jonkin verran, kaduilla kuuli ainakin kolmea eri kieltä. Katukuvaaja sekottui itsekin turistien joukkoon, mikä ei mitenkään haitannut kuvaamista. Filmille tallentui toivottavasti muutamia hyviä ruutuja. Noustuani kirkon eteen, käännyin katsomaan mihin seuralaiseni jäi. Ja silloin tarkkaavaisuus herpaantui ensimmäistä (ja toivottavasti viimeistä) kertaa tänä talvena.

Onnistuin hallitsemaan kaatumista niin, että päädyin polvilleni. Siinä horjahduksen aikana ehdin tajuta, että rannehihnassa roikkuvan Canonetin hyväksi ei ole mitään tehtävissä. Canonet tapasi jäisen maankamaran samaan aikaan kämmenieni kanssa. Olkalaukku, jossa oli uusin kamerahankintani päätyi silmänräpäystä myöhemmin komeasti tömähtäen eteeni.

Kuvaaja säilyi kaikeksi onneksi ehjänä. Laukussa ollut uusi kamera ei säilynyt, palataan tähän myöhemmin. Canonetin objektiivissa on iso lommo, mutta mekaniikka tuntuu toimivan. Joka tapauksessa Canonet on kiikutettava jälleen tuttuun paikkaan, kamerahuoltoon. Kaatumisen kokonaishinta on kolminumeroinen, ensimmäinen numero selvinnee tämän viikon kuluessa.

Eipä bloggaalla tällä kertaa muuta. Ja käykää siellä Porvoossa, se on oikeasti kaunis ja mielenkiintoinen paikka. Mutta varokaa pakettiautoja.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *