Marraskuun galleria

Marraskuun galleria on nyt lisätty portfolioon.

Syksy on ehdoton lempivuodenaikani, mutta täytyy myöntää, että marraskuu on vuoden masentavinta aikaa Helsingissä. Pimeää ja pimeää. Toive valkoisesta valoa tuovasta lumipeitteestä on lähes turha. Katukuvaajalle vuodenaikojen vaihtelu tarjoaa tietysti paljon mahdollisuuksia. Marraskuu piti sisällään haasteita ja uusia kokemuksia.

Puolivälissä kuuta hajosi kamera. Kamerahuolto totesi ettei sen korjaaminen ole enää järkevää. Onneksi kyseessä oli ko. firmasta hankittu käytetty kamera jossa oli vielä takuu voimassa. Nyt odottelemme mahdollista ratkaisua, se saanko vastaavan kameran selviää ensi viikolla. Olen nyt kuvannut vanhalla uskollisella Canon T70-kameralla. Mutta se on aika hankala käsiteltävä katukuvauksessa. Olen oppinut kantamaan kameraa rannehihnassa, ja siihen T70 on liian painava.

Marraskuun viimeinen viikko meni kärvistellessä filmipulan kanssa. Tein hyvissä ajoin täydennystilauksen, ja jäin odottamaan paketin saapumista. Kuvasin filmit loppuun, ja aloin ihmetellä kun täydennystä ei kuulunut. Tarkempi tutkiminen paljasti, että tilaukseni seisoi tukevasti verkkokaupan ostoskorissa. Kannattaisiko hoitaa tilaus loppuun, jos haluaa saada paketin?

Marraskuussa kuvasin ensimmäistä kertaa tapahtumassa ja yleisötilaisuudessa. Kumpikin kokemus avasi uusia ajatuksia ja näkökulmia. Näitä lisää. Kolmas marraskuinen oivallus oli ettei ympäristö olekaan mustavalkoinen. Vaikka mustavalkokuva on minulle nyt se juttu katukuvauksessa, huomasin usein pohtivani miten joku tilanne toimisi värikuvana. Kunhan kamera-asiat selkiytyvät, voi olla, että kameralukkuun tulee myös värifilmillä ladattu kamera.

Näillä sanoilla kohti joulukuuta. Gallerian lightbox-ongelma on nyt korjattu osittain, kuvien pitäisi nyt avautua suurempina. Toivottavasti pidätte galleriasta, kommentteja ja palautetta saa esittää.

Arkistot

2 Comments

 1. 13.2.2015
  Reply

  Unfortunately, I don’t understand your language, but I do like your photographs.. Keep up the good work.
  Best,
  Martijn

  • Juha
   14.2.2015
   Reply

   Thank you for your feedback, I appreciate it. I hope I can in the future also offer English-language content on my blog.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *