Maaliskuun galleria

Maaliskuun galleria on nyt lisätty portfolioon.

Maaliskuussa talvi väistyi Helsingistä. Yhtä hetkellistä paluuyritystä lukuunottamatta talvi on takanapäin. Lämpötilat ovat kyllä olleet sen verran kylmät, että metallisen kameran kanniskeluun ulkona tarvitsee vielä kunnon hanskat. Maaliskuussa kuvauspäivät keskittyivät niille aurinkoisille päiville, mikä myös näkyy galleriassa. Sain kuvattua maaliskuussa aloitetut filmit loppuun vasta tällä viikolla, joten galleria tulee hieman myöhemmin kuin aiempina kuukausina.

Tällä kertaa galleriassa ei ole yhtään heijastuskuvaa! Yllätyin itsekin asiasta kun katsoin kuvakokonaisuutta. Ehkä sää on ollut sen verran armollinen, ettei ole tarvinnut kikkailla ikkunoiden kanssa, on pystynyt kuvaamaan suoraan kohteitakin. Toinen asia joka kiinnittää huomiotani kuvissa on henkilökuvien vähyys. Minun täytyy edelleen opetella kuvaamaan ihmisiä. Enemmän rohkeutta peliin, ja kuvia ihmisistä välittämättä mitä kohde juuri sillä hetkellä ajattelee. Katumuotokuva tulee tuskin koskaan olemaan minun juttuni, mutta tilanteita ei saa ohittaa.

Maaliskuussa kameravarustukseen tuli mukaan Nikon F2, jonka hankin Kuva&Kamera 2015 -messuilta. Kolusin nurkat läpi, ja vaihdoin Kameratorin osastolla kassillisen vanhoja Canon FD -objektiiveja ja pari vanhaa kameraa F2-runkoon ja 35mm objektiiviin. Ensimmäisen kuukauden kokemukset elämäni ensimmäisestä Nikonista (olen kuitenkin vannoutunut Canon-kuvaaja) ovat kaikin puolin hyvät. F2 on jykevä työkalu 1970-luvulta. Niin jykevä, että täytyy etsiä tukevampi rannehihna…

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *