Lokakuun galleria

Lokakuun galleria löytyy nyt portfoliosta.

Lokakuussa kuvasin pääasiassa Rollei RPX400-filmille. Filmiä tuli hankittua erä kun halvalla sai. En ole näiden kokeilujen jälkeen aivan varma pidänkö filmistä vai en. Omaa silmää miellyttää enemmän Kodakin T-Max. Mutta täytyy kyllä myöntää, että tällä kokemuksella mustavalkofilmeistä, en mene lukitsemaan mielipidettäni. Vielä on paljon opiskeltavaa eri filmeistä ja kemioiden vaiktuksesta lopputulokseen. Palataan näihin pohdintoihin myöhemmin.

Toinen asia joka pistää silmään kun tarkastelen lokakuun kuvia, on se etten ole tyytyväinen niiden laatuun. Huomaa, että kuvausajankohdat ajoittuvat työpäivien jälkeiseen aikaan jolloin valon määrä alkaa olemaan tähän aikaan vuodesta vähissä. Takaisin filmiin siirtyneen kuvaajan on välillä vaikea muistaa ettei ISO-asetusta voi ruuvailla tarpeen mukaan, vaan pitää tyytyä siihen mitä kamerassa on. Toki tässäkin on liikkumavaraa, ISO400-filmi voi valottaa melko huolettomasti ISO800-arvolla.

Itsensä ruoskimisen lomassa on todettava, että olen tyytyväinen siihen miten olen päässyt katukuvaukseen sisään, ja miten kehityn koko ajan “bongaamaan” tilanteita ja jännitteitä kadulla liikkuessa. Toivon, että tämä välittyy myös kuvista. Lisää kuvaamista ja kuvaamista, kyllä tässä vielä päästään filmikaluston kanssa sinuiksi.

Olisi mukava kuulla myös kommentteja kuvista (ja blogista yleensä). Kommenttikenttä löytyy tuosta alapuolelta, antakaa mielipiteiden kuulua.

Ja galleriasta vielä sellainen huomio, että lightboxien koossa on vähän häikkää, yritän tunkata niitä avautumaan suurempina.

Arkistot

2 Comments

 1. 11.11.2014
  Reply

  Moi!

  Kiva, että joku jaksaa kirjoittaa katukuvauksesta täällä Suomessakin. Laitetaan blogi seurantaan. On aina mielenkiintoista nähdä muiden kuvia samoilta kulmilta missä tulee itsekin pyörittyä.

  Kuvia olisi tosiaan hauska nähdä isompana, toivottavasti saat skulaamaan!

  • Juha
   11.11.2014
   Reply

   Tervetuloa seuraamaan!
   Harkitsen koko galleriapalikan vaihtamista, jos en keksi miten tuon lightboxin saisi aukeamaan suurempana. Yrittäkää kestää siihen saakka pieniä kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *