Kuvauspäivä Helsingissä

Ajattelin kokeilla uudenlaista blogimerkintää. Kello pian yhdeksän aamulla lauantaina kesäkuun 27. päivänä. Tämä päivä on varattu katukuvaamiselle, lähden liikkeelle heti aamupalan jälkeen. Tarkoitus on päivttää tätä blogimerkintää päivän mittaan, fiilistellä ja kertoa mitä tapahtuu yhden kuvauspäivän aikana. Saa tulla moikkaamaan jos törmää tänään (ja muulloinkin) Helsingin keskustassa isoon mieheen mustan Nikon-filmikameran kanssa…

10:02 juoksemalla juna kiinni…. Lähteminen vaati yllättävän paljon säätämistä. En ole aiemmin päivittänyt tätä blogia tabletilla, mutta nyt pitäisi olla askelmerkit kunnossa. Matka keskustaan kestää reilu 10min, aika kaivaa kamera esiin, ja katsella mitä väliasemilla tapahtuu.

10:30 Rautatieasemalla ei mitään mielenkiintoista, vaikka ihmisiä on liikkeellä, ja Pietarin junakin juuri saapunut. Tästä eteenpäin Elielinaukio-Rautatientori-Lasipalatsi-reittiä.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10:50 Seuraava passipaikka Tennispalatsin edessä. Ihmisiä on vielä vähän liikkeellä, joten on syytä hakeutua paikkoihin joihin ihmisiä kerääntyy luonnostaan. Yksi ongelmakin paljastui tämän blogimerkinnän suhteen. En saa siirrettyä tabletissa kursoria lisätyn kuvan alapuolelle. Joudutte nyt katselemaan kuvia merkinnän alaosassa, siirrän ne myöhemmin oikeille paikoilleen “oikealla” tietokoneella.

Tennispalatsin edessä klo 10:50
Tennispalatsin edessä klo 10:50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11:15 Sade saapui Helsinkiin. Ensimmäistä kertaa keksin desingpysäkistä jotain positiivista, tämä toimii mainiona katkuvaajan urbaanina piilokojuna!

Sadesuojassa desingpysäkillä.
Sadesuojassa desingpysäkillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11:55 Senaatintori ja pride-tapahtuma/kulkue. katukuvaajan pakollinen kohde tänään. Nopealla torin läpikävelyllä ei vastaan tullut mitään mielenkiintoista, mutta ehkä hetki tilanteen tarkkailua….

Pride-tori puoliltapäivin.
Pride-tori puoliltapäivin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12:15 Suokki lähti kohti Suomenlinnaa, ja lauttalaiturilta sain päivän parhaan poseerauksen! Seuraavaksi Kauppatoria ristiin rastiin, jonka jälkeen yhdeksi takaisin Senaatintorille katsomaan Pride-kulkueen lähtö.

13:05 Fiilistelyhetki Espan puistossa. Aurinko paistaa, ihmisillä on mukavaa ja katukuvaaja onnistui saamaan tilaa penkin päästä. Helsinki-fiilistä parhaimmillaan. Koko ajan täytyy kuitenkin pitää kuvausmoodi päällä, olla valmiina jos jotain mielenkiintoista kulkee ohi.

Espan puiston fiilistä.
Espan puiston fiilistä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14:00 Edelleen Espan puistossa. Pride-kulkue soljuu puiston kahta puolen, on lämmin, kukaan ei heittele savupommeja, kaikilla on kivaa. Katukuvaajalla ei ole kiire mihinkään.

15:05 Matkalla Espalta Rautatientorille filmille tarttui niin bikinimisuja kuin kiukuttelevia lapsia.

15:30 Kesäpäivänä on syytä huolehtia nestetasapainosta.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16:05 Älä koskaan sano älä koskaan kuvaa katusoittajia. Rock!

16:32 Päivän viimeisenä väijypaikkana Rautatientori. Jos vielä saisi napattua parit juoksukuvat busseihin kiiruhtavista ihmisistä.

17:00 Valitsin kotimatkavälineeksi bussin. Bussin tai junan ikkunan läpi kuvaaminen on aina tasapainoilua tarkennuksen, heijastumien ja kohteen hallinnan välillä.

Dagen efter Pahimmat kirjoitusvirheet korjattu, ja kuvat siirretty paikoilleen. Eilisestä kuvauspäivästä jäi käteen lievästi palaneen naaman lisäksi n. filmirullan verran kuvia. Katukuvaus on hidasta ja rauhallista puuhaa, ainakin minun ja filmikameran maailmassa. Kuvia ei kerry montaa pitkänkään päivän aikana, mikä on hyvää vastapainoa digimaailman sadoille ja tuhansille kuville yhden päivän aikana.

Helsingin keskusta on täynnä ihmisiä kauniina kesälauantaina. Se löytyykö sieltä mitään katukuvaajaa kiinnostavaa on eri asia. Pride-kulkue tarjoaa värikästä kuvattavaa, ja kulkueen reitin varrella olikin paljon kuvaajia. Mutta katukuvaaja katselee mieluummin yleisöä, ei kulkuetta.

Kukaan ei muuten tullut moikkaamaan! Espan puistossa minulla oli kyllä viehättävää juttuseuraa useammankin kerran (ikähaarukka +20v -+80v), mutta katukuvauksesta ei kukaan tullut turisemaan. Keskustassa kyllä liikkui eilen niin paljon kameroita, että eiköhän siellä joukossa ollut joku muukin katukuvaaja.

 

 

Arkistot

One Comment

  1. 27.6.2015
    Reply

    Haa! Mielenkiintoinen konsepti tuo liveseuranta. Kävin itsekin tänään pienellä kuvausreissulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *