Kesän jälkeen

Katukuvaajan kesäloma alkaa olla lopuillaan, ja olisi aika palata arkeen. Loma meni pääasiassa suomalaista maaseutumaisemaa katsellessa, katukuvaus jäi vähemmälle.

Toki kuvaaminen oli koko ajan mielessä kun lomalla liikkui eri paikoissa. Tein mm. riemastuttavan havainnon, että kesälomapaikkakunnan teillä liikkui toinen toistaan mielenkiintoisempaa polkupyöräilijää. Nämä havainnot antoivat myös lisävauhtia ajtuksiin ensimmäisestä kuvausprojektista liittyen katukuvaukseen. Palataan tähän, jos projekti realisoituu ensi vuoden puolella.

Kuvia tuli otettua lähinnä Canonetilla, raskasta järjestelmäkameraa ei jaksanut kantaa lomalla koko aikaa mukana. Polttelin pois viime syksynä hankittua Rollei RPX 100 (pdf) -varastoa, filmi sopi erinomaisesti aurinkoisiin (näitäkin oli loman aikana, uskokaa pois) kesäpäiviin. Taidan kiikuttaa RPX-filmit kehitettävksi liikkeeseen, en jaksa alkaa opetella ko. filmin kehittämistä itse.

Kuvattua tuli myös Tampereen Photowalk-tapahtumassa, josta löytyy oma blogipostauksensa.

Kameravarustus lisääntyi yhdella filmikameralla loman aikana. Tämän kameran suhteen kaikki ei mennyt niin kuin piti. Onnistuin nimittäin ostamaan rikkinäisen kameran, kaupat tehtiin myyjän kanssa kasvotusten. En voi muuta kuin nauraa “prokuvaajalle” joka ei tarkastanut takakansi auki toimiiko suljin oikein. Leuka rintaan, ja kamera ensi viikolla kamerahuoltoon, jos voisivat järkikustannuksilla tehdä asialle jotain. Esittelen tämän kameran heti kun se on kunnossa. Muutenkin syksyn aikana voisi nostaa esille kalustoa.

Näillä eväillä kohti syksyä. Ensi viikolla on tarkoitus jalkautua parina päivänä töiden jälkeen Helsingin keskustaan herkistelemään kuvaustuntumaa, eiköhän se taas lähde tästä käyntiin.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *