Paluu kadulle

Pari asiaa edellisestä merkinnästä kaipaa päivitystä. Kehitytin liikkeessä kaksi rulla Rollei RXP100-filmiä, mielenkiinnolla tungin negatiivit skanneriin heti kotia päästyäni. Näiden kahden filmin perusteella minusta ei tullut RXP100-fania. Erityisesti huippuvalot olivat lähes puhkipalaneita ja kuvat muutenkin omituisen vaaleita.

Toki kyse voi olla myös Canonetista, mutta juuri nyt en jaksa testata filmiä Nikonissa. Muistaakseni Canonetissa on sisällä kolmas rulla RXP100:sta. Ehkä kokeilen valottaa sen ISO200-asetuksella, ja katson mikä on lopputulos.

Toinen päivitettävä asia on se uusin kamerahankinta. Kamerahuolto totesi kohteliaasti, että sulkimen korjaus ”kannattaa jättää väliin”. Laitoin verkonpainoksi (erityisen sopiva rungon painon takia) muuttuneen kameran myyntiin muutamalla kympillä. Kaupat saatiin sovittua ja tehtyä. Siinä kameraa ihmetellessä ostaja kertoi, että hänen kaverillaan olisi mahdollisesti myynnissä vastaava, mutta toimiva kamera.

Yksi asia johti toiseen, ja nyt olen jälleen uuden kameran omistaja. Kävin pikaisesti lauantaiaamuna kuvaamisen yhden filmillisen Helsingin keskustassa. Filmi on kehitetty ja odottaa skannaamista. Mutta hyvältä näyttää, 120-filmi on aina 120-filmiä. Ei se tämäkään kamera ihan kunnossa ole, sitä vaivaa tyyppivika liittyen ruutujen etäisyyksiin. Onneksi internet osaa antaa ohjeet miten tuon voi säätää itse, lähipäivinä aletaan leikkiä kamerakorjaajaa.

Lauantain kuvauskeikan lisäksi olen käynyt parina iltapäivänä töiden jälkeen Helsingin keskustassa. Ensimmäinen kerta oli ihan kauhea. Kuvaamisesta ei tahtonut tulla mitään, ihmisten katsominen kameran läpi oli vaikeaa, ympärillä ei näkynyt mitään mielenkiintoista. Toisella kertaa kaikki alkoi taas tuntua luontevammalta, ja lauantaina koekuvausreissulla homma toimi jälleen.

Loman aikana katukuvaukseen tullut tauko näkyi ja tuntui. Tämä todistaa jälleen sen, että jotain asiaa pitäisi tehdä säännöllisesti, että tuntuma säilyy. Ja tätä pyrin tekemään tänä syksynä. Kuvaamaan säännöllisesti kaduilla.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *