Joulukuun galleria

Joulukuun galleria on nyt lisätty portfolioon.

Joulukuu ja joulu meni, vuosi vaihtui. Katukuvaajalle ei joulukuussa kertynyt kovin montaa kuvauspäivää, yksinkertaisesti töiden jälkeen oli liian pimeää ja viikonloput valuivat kaikkeen muuhun. Kamera kyllä kulki uskollisesti laukussa silloin kun se ei ollut huollossa.

Toki filmiäkin paloi, vaikka pitkiä kuvausjaksoa ei tullutkaan. Nyt kun viimeiset filmirullat on kehitetty ja skannattu, voi tutkia joulukuun tuloksia tarkemmin. Valokuvaajana en ole kovin tyytyväinen kokonaisuuteen. Liikaa epämääräisiä, epätarkkoja ja huonolaatuisia kuvia. Tuloksessa näkyy se miten digikuvaaminen on vieraannuttanut filmin rajoituksista. Digikameralla on helppo ruuvata ISO-lukua ylöspäin ja jatkaa kuvaamista, filmin herkkyys pysyy samana syväterävyydet yms. on otettava huomioon aivan eri tavalla.

Toinen kokonaisuudessa näkyvä asia on kuvaustuntuman puute. Hyvään kuvausvireeseen pääseminen vaatii vähän aikaa ja vaeltelua pitkin katuja. Kun kuvaussessiot koostuvat kuukauden aikana lyhyistä pyrähdyksistä ja muutamista kuvista kertaa kohden, katoaa kuvaustuntuma äkkiä.

Se itsensä ruoskimisesta, galleriasta löytyy muutama mielestäni hyvä otos. Ei kaikki sentään ollut hirveää kuraa. Vaikka joulukuun kohdalla olisi ehkä hyvä kuunnella mielipidettä, että ennen kuvien julkaisua olisi hyvä odotella useampi kuukausi ja antaa itsekritiikin toimia.

Kevättä kohden mennään, päivä pitenee. Helsingin jäisillä kaduilla liukastellessa voi vain odottaa talven taittumista. Ja pitää se kamera aina mukana.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *