Huhtikuun galleria

Huhtikuun galleria on nyt lisätty portfolioon.

Kyllä, kalenteri on oikeassa. On lähes kuun loppu, ja olen vasta nyt lisäämässä huhtikuun galleriaa blogiin. Katukuvaaja osasi järjestää itselleen toukokuun alkupuoliskolle niin paljon muuta tekemistä, että aikaa kuvien käsittelylle ei jäänyt. Huhtikuussa tuli kuvattua monta filmiä, niiden kehittämiseen ja skannaamiseenkin meni hetki.

Huhtikuussa oli katukuvaajan näkökulmasta kaksi mielenkiintoista tapahtumaa: eduskuntavaalit ja vappu. Petyin rankasti vaaleihin. Ja en nyt tarkoita kuplia, tai niiden sisällä olemista. Vaalityö oli katukuvaajan mielestä todella tylsää. Pyörin useampana päivänä Helsingin keskustassa kameran kanssa tarkoituksena dokumentoida vaalityötä. Mutta mitään todella kiinnostavaa ei tullut vastaan. Vaikka kettukarkkeja jakava Ben Zyskowicz kuulostaakin hieman perverssiltä, ei tästä useita päiviä jatkuneesta performanssista jäänyt filmille mitään kerrottavaa. Samanlaisia esimerkkejä on paljon. Vaalityö on lähinnä teltoilla pönöttämistä, ja jos jäät odottamaan mahdollisia kuvaustilanteita, ko. teltan vaalityöntekijät iskevät kimppuusi kuin hyenaat. 

Vappu sen sijaan antaa paljon kuvausmahdollisuuksia. Muitakin kuin nelivetoa käyttäviä teekkareita. Kävelin vappuaattoiltana Kauppatori-Senaatintori-Espan puisto -kolmiota, ja seurasi juhalakansaa. Illan aikana vappuhulinoita tallentui reilun kahden filmirullan verran.

Vappuaattoiltana jouduin myös ensimmäistä kertaa pohtimaan onko jonkun kuvan ottaminen moraalisesti oikein. Toisen hädänalaisuus tai esimerkiksi kova humala eivät voi sellaisia asioita joista katukuvaaja kiinnostuu.

Kaikki galleriassa nähtävät kuvat on kuvatt Nikon F2 -kameralla. Nikon istuu hyvin käteen, ja kaikesta päätellen siitä tulee uusi perustyökalu, vaikka se onki raskas kanniskella aina mukana.

Arkistot

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *